Ken je ZorgOnline?  Dit jaar hebben zij de Agoria eHealth-award gewonnen voor het ICT-project met de hoogste ROI.
ZorgOnline is een web-based intranet dat alle onderdelen van een organisatie met elkaar verbindt zodat een ingewikkelde puzzel van een zorginstelling een stuk eenvoudiger wordt.

Het is dringend tijd om kennis te maken met de oprichter van de start-up van de maand.  Lees hier het interview met Maarten.

 zorgonline_logo_groot.png

 

1. Naam van de start-up

ZorgOnline BVBA
http://www.zorgonline.be

 

2. Namen van de oprichters & contactgegevens

Maarten Creemers
Stokkemerbaan 147
3650 Dilsen-Stokkem
0472 69 84 31

 

3. Sinds wanneer bent u gestart?

De ontwikkeling van de toepassing is gestart in 2008.
De BVBA werd opgericht in 2012
 

4. Wat heeft u gedreven om zelf te gaan ondernemen?

Eigenlijk is dat ‘per ongeluk’ gekomen. Er was een bepaalde interesse vanuit andere voorzieningen in onze sector en toen hebben we beslist om ZorgOnline te commercialiseren.

 

5. De “elevator pitch” van uw start-up:

Een zorginstelling is een ingewikkelde puzzel van zorgverlening, begeleiding, administratie, personeelsbeleid, communicatie, logistiek, etc.  Het is belangrijk om op een gemakkelijke manier overzicht te houden en op ieder moment van de dag te weten wat er speelt. Met ZorgOnline is dat op een transparante en zeer gebruiksvriendelijke manier mogelijk. ZorgOnline is een allesomvattend web-based intranet dat alle wezenlijke onderdelen van een organisatie met elkaar verbindt.

 

6. Hoe is het idee ontstaan voor uw oplossing/applicatie?

De toepassing is ontstaan vanuit De Meander VZW, een voorziening voor mensen met een mentale beperking. In het verleden gebeurde de volledige werking op papier. Communicatie verliep chaotisch, belangrijke informatie ging verloren of kwam niet terecht bij de juiste mensen. Er was een grote behoefte aan de automatisering van alle bedrijfsprocessen. 

 

7. Wat zijn de grootste uitdagingen die u als ondernemer heeft ervaren bij het opstarten van uw onderneming?

Zeker in de beginfase was het niet eenvoudig om mensen te overtuigen om met ons in zee te gaan. Er was weinig vertrouwen in een start-up met maar weinig referenties.

De grootste uitdaging was vooral de periode voor de aanwerving van onze eerste werknemer. Als zaakvoerder sta je dan overal alleen voor en dat was best pittig.

8. In welk stadium staat uw start-up nu en wat staat er in de nabije toekomst op het programma?

Momenteel hebben we bijna 40 voorzieningen in Vlaanderen die werken met ZorgOnline. Dit is goed voor ca. 7000 individuele bewonersdossiers.

Met het oog op de vernieuwingen in de zorgsector (Persoonsvolgende financiering) proberen we een zo geïntegreerd mogelijk platform aan te bieden. In de nabije toekomst focussen we ons voornamelijk op de koppeling met externe partijen om de administratieve last voor onze klanten waar mogelijk te verlichten.

In de loop van de komende maanden lanceren we naast “ZorgOnline voor medewerkers” en “ZorgOnline voor ouders” ook een onderdeel op maat van de cliënten/bewoners.  

9. Wat zijn uw ambities op lange termijn en de belangrijkste uitdagingen om deze ambities te realiseren.

Op langere termijn willen we naast de Vlaamse ook de Waalse zorgmarkt betreden.  Het vinden van de juiste partner vormt hierbij de grootste uitdaging, zeker gezien de taalbarrière. 

 

10. Welk advies/adviezen wil u graag meegeven aan ondernemers-in-spe?

•    Blijf verbeteren en vernieuwen maar verlies hierbij de uiteindelijke gebruiker niet uit het oog.  Zij bepalen het succes van uw start-up.
•    Blijf volhouden! Zeker in de zorgsector kunnen beslissingen zéér lang op zich laten wachten. Het is soms moeilijk om dan de moed niet te verliezen.

11. Op welke manier levert MIC Vlaanderen voor u concrete toegevoegde waarde bij het realiseren van uw start-up ambities?

Dankzij het MIC zijn we in contact gekomen met enkele mensen die ons in verschillende fases van ons traject zeer goed ondersteund hebben.  Ook qua praktische ondersteuning hebben we veel aan hen te danken (ontwerp logo, banner, promo-animatie).

We krijgen tevens regelmatig tips voor events en dat leverde ons enkele maanden geleden de Agoria E-Health award op. Zonder het MIC waren we hier zeker nooit bij terecht gekomen.

 12. Heeft u nog specifieke noden waar het MIC Vlaanderen community u mee kan helpen om uw start-up te ondersteunen

Momenteel hebben we geen specifieke noden maar we hopen wel om nog lang met MIC-Vlaanderen te mogen samenwerken.