Doctena neemt doxter over, DE leidende online afsprakenbeheeroplossing in duitsland.

Doctena groeit met haar pan-europees platform uit tot de nummer 1 in europa op de markt van het medische afsprakenbeheer

Doctena-Logo-be-NL.png (1) 

21 November 2016, Antwerpen / Brussel - Doctena, het leidende online afsprakenbeheerplatform in België, Luxemburg, Nederland en Zwitserland, heeft zojuist Doxter overgenomen, de nummer 1 speler in Duitsland. Door nu ook de leidende positie in Duitsland verovererd te hebben, consolideert Doctena haar positie als leidend Europees medisch boeking platform. Doctena is het enige bedrijf op het Europese continent dat actief is in zoveel verschillende landen.

De missie van Doctena is om de dokters en hun praktijk (en ultiem dus ook de hele gezondheidszorg), efficiënter te maken door een deel van de administratieve werklast weg te nemen. Zo kan de dokter en zijn praktijk focussen op het zo goed mogelijk behandelen van de patiënt. De patiënt van zijn kant, kan 24/7 heel gemakkelijk in enkele kliks een afspraak vastleggen. De groeistrategie van Doctena gaat uit van een lokale aanpak, waarbij synergiën worden gedeeld tussen de verschillende landen. Door die sterke lokale focus, levert Doctena een unieke en top service, die daarenboven aangepast is aan de lokale specificiteiten en reguleringen van elk land. Intussen is Doctena nu gegroeid van een lokale start-up naar een sterk en professioneel internationaal bedrijf.

"Deze overname gebeurt enkele maanden nadat Doctena en DocBook hun krachten gebundeld hebben in België", haalt Patrick van de Mosselaer, CEO van Doctena België, aan. "Dit toont de kracht en de snelheid waarmee we bij Doctena kunnen vooruitgaan. Het samengaan van de 2 leidende spelers op de Belgische markt, heeft ons toegelaten om onze positie in België te versterken. Door het samengaan hebben we het aantal aangesloten dokters ongeveer verdubbeld en versnelt onze lokale groei, zodat patiënten nu meer dokters en meer zorgaanbod kunnen terugvinden bij ons. Ook buiten België zien we een sterke groei van Doctena, waarbij Doctena duidelijk een leidende Europese positie inneemt. De groei in Duitsland zal ook voor onze Belgische gebruikers positief zijn. Patiënten en dokters maken de juist keuze wanneer ze voor Doctena kiezen!"

We zien ook dat de Doctena strategie en de focus op een kwalitatieve dienstverlening zijn vruchten afwerpt: elke minuut registreert er zich een nieuwe patiënt bij Doctena, en een afspraak wordt vastgelegd elke 30 seconden. Verder is het ook zo dat meer dan twee derde van alle patiënten  Doctena blijven gebruiken. En allerbelangrijkst: in een recente bevraging gaf 97% van de patiënten aan dat ze tevreden zijn van de Doctena dienst, en die zeker zouden aanraden aan familie en vrienden.

Na de Doxter overname, kunnen patiënten nu een medische afspraak vastleggen in 5 verschillende landen, incl. Duitsland, en dat via 1 centrale Doctena applicatie.

Tom Braekeleirs, directeur van Microsoft Innovation Center, voegt hier nog aan toe: "2 jaar geleden selecteerden wij DocBook als één van de topstarters in de HealthCare. Hun moderne en betrouwbare technologie, de aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en hun vooruitstrevende visie waren hierin belangrijke criteria. Het is leuk om te zien hoe deze leidende Belgische technologie nu ook internationaal uitgerold wordt." 

Contact info:

  • CEO Doctena Belgium
    Patrick Van de Mosselaer
    patrick.vdm@doctena.com
  • Marketing Officer Doctena (eg in case you need pictures, screenshots, ...)
    Helene Tomezak
    helene.tomezak@doctena.com