Wat?

Blockchain is een nieuwe technologie die ontstaan is naar aanleiding van de uitvinding van bitcoin in 2008.  Het is een beloftevolle technologie voor de toekomst omdat het een aantal baanbrekende en unieke eigenschappen heeft. 

Blockchain is een peer-to-peer netwerk met onwijzigbare transacties die als feit kunen aanschouwd worden.  

De blockchain-tech van vandaag kan veel meer dan enkel assets/eigendom registreren.  Het is mogelijk om code in de vorm van 'smart contract' decentraal te deployen zodat vergaande automatisatie mogelijk is. 

Is het echt zo revolutionair?
In verschillende sectoren zoals de energiesector en de financiële wereld kan blockchain voor een revolutie zorgen.  Je hebt geen energieleveranciers en banken meer nodig voor transacties.  Derde partijen worden overbodig maar zal het zo'n vaart lopen?

In een interactieve MIConnect leggen Kurt en Thomas uit wat blockchain is, wat de toepassingen zijn en of het de wereld gaat veranderen? 

En wat kan je ermee gaan doen binnen healthcare?  Door middel van een brainstorm gaan we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn binnen de gezondheidszorg.

Sprekers

Kurt Janssens

Kurt Janssens

Digital innovation and business creation in Wonderland

Kurt is co-founder en business designer bij Wonderland. Wonderland is een netwerk van jonge ondernemers en vernieuwers. Samen bouwen ze aan de digitale wereld van morgen.

Thomas Marckx

Thomas Marckx

Consultant bij Optis & co-founder van TheLedger.be

Thomas is blockchain developer en heel enthousiast over deze nieuwe technologie. Hij is mede-oprichter van TheLedger.be, een service company gericht op blockchain technologie.

Programma

 • 17:30

  Verwelkoming met drankje en hapje

 • 18:00

  Kurt en Thomas over blockchain

  Wat is blockchain?
  Wat zijn de toepassingen?
  Hoe werkt het?
  Wat zijn de specificaties en wat is zo uniek ?
  Wat zijn de toepassingen binnen healthcare?

 • 19:30

  Netwerken & tapa's

 • 21:00

  Einde

Locatie

Antwerpen startup village

Lange Gasthuisstraat 29
2000 Antwerpen

6 december, 17:30

Vergeet niet te delen met anderen:

Registreer je