Wat?

Virtual reality en Augmented reality winnen steeds meer bekendheid bij het grote publiek. Er wordt echter steevast de link gelegd met hardcore gamers die naar hartenlust in het rond zitten te vuren met een VR-bril op het hoofd alsof ze echt deelnemen aan een epische strijd tegen buitenaards leven. Dit is natuurlijk “fun” maar er zijn ook “echte” oplossingen mogelijk die gebruik maken van deze technologieën.

Binnen Healthcare zijn er tal van uitdagingen die we moeten oplossen op een slimme manier en daar kan VR/AR een belangrijke sleutel in zijn. In deze MIConnect komen er dan ook twee bedrijven aan het woord die telkens vanuit een andere invalshoek hun “virtuele” oplossing binnen de gezondheidszorg uit de doeken doen.

We organiseren deze MIConnect samen met C-mine Crib, de creatiefste incubator van Vlaanderen.

c-mine crib.jpg

Triangle Factory

Triangle Factory is een onafhankelijke game studio, opgericht in 2010 en zijn gevestigd te Gent.

Zij ontwikkelen serious games voor verschillende industrieën en maken daarbij ook gebruik van VR en AR. Voor deze MIConnect zal Timothy Vanherberghen, CEO Triangle Factory, zijn licht werpen op hun ervaringen in de Healthcare aan de hand van verschillende voorbeelden en oplossingen die ze hebben gebouwd.

Triangle Factory heeft in opdracht van Caring Essentials reeds meerdere healthcare gerelateerde applicaties gebouwd voor mobile platformen zoals neoPAL of QCP (Quantum caring for Parents) die gericht zijn op de prematurenzorg.

Met MediDeckVR willen ze een VR product uitbouwen dat zich richt op de opleiding van medisch personeel. Dit gaat van basis anatomie tot trainingen voor procedures, materiaal gebruik, medische kennis en het opvolgen van prestaties voor een verscheidenheid aan medische profielen.

Triangle Factory zal ook een showcase voorzien van verschillende toepassingen in VR buiten de entertainment markt.

Surgie

Anno 2016 gebeurt de disseminatie van nieuwe chirurgische technieken nog steeds aan de hand van drukwerk (surgery books) in de eerste plaats. Nieuwe, bijvoorbeeld minimaal invasieve, technieken bieden de patient echter een sneller herstel, en achteraf een betere levenskwaliteit. Door de langzame verspreiding van nieuwe chirurgische technieken blijven veel patienten hiervan verstoken. Surgie biedt een hedendaags cloud-platform aan om medisch personeel versneld op te leiden in deze nieuwe chirurgische praktijken, gebaseerd op “post-hype” 360-graden videotechnologie ontwikkeld aan het expertisecentrum voor digitale media (EDM) te Diepenbeek en spin-off bedrijf AZilPix, geaugmenteerd met alle relevante informatie, zoals annotaties, 3D scans, uitlezing van monitors, en anatomische schetsen.

Peter Vanherle, CIO Surgie, en prof. dr. Philippe Bekaert, expertisecentrum digitale media, zullen jullie in meer detail deze oplossing toelichten en een demonstratie geven.

Sprekers

Timothy Vanherberghen

Timothy Vanherberghen

Co-founder, Managing Director Triangle Factory

Triangle Factory is een game studio, opgericht in 2010 en gevestigd in Gent. Zij ontwikkelen serious games voor verschillende industrieën en maken gebruik van VR en AR.

Philippe Bekaert

prof. dr. Philippe Bekaert

Hoogleraar UHasselt

Expertisecentrum voor digitale media

Peter Vanherle

Peter Vanherle

CTO at dLive

Peter is gespecialiseerd in 360-graden videotechnologie

Programma

  • 17u30

    Verwelkoming met hapje en drankje

  • 18u

    Presentatie van Triangle Factory en Surgie

  • 19:30

    Napraten met versnaperingen

Locatie

MIC Genk

C-Mine 12
3600 Genk

29 november, 17:30

Vergeet niet te delen met anderen:

Registreer je