Wat?

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen ... Denk maar aan machines, horloges, auto’s, de thermostaat, schakelaars, ja, zelfs je koelkast … Samen vormen ze een groot ‘internet of things’ die een  oneindigheid aan mogelijkheden biedt.

Je gebruikt je smartphone als afstandsbediening.  Je loopt naar je voordeur en zodra je in de buurt komt, gaat deze open omdat de sleuteltoken in je broekzak al herkend wordt. Buiten is het ijskoud, maar binnen slaat de verwarming  aan omdat de thermostaat heeft ontdekt dat je binnen de 20 kilometerzone van je huis bent teruggekeerd.  Zodra je de woning binnenstapt, springt de verlichting automatisch aan in de hal. Tijdens het avondeten kijk je nog even naar het horloge om je pols, dat aangeeft dat je vandaag genoeg calorieën hebt verbrand of nét niet …

Dit en nog veel meer lijkt al lang geen science fiction meer …  Het “Internet of Things” kan  oplossingen bieden voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg en onderwijs.

Tom Casaer, CEO van AllThingsTalk loodst ons vanavond doorheen deze boeiende materie en documenteert aan de hand van de CARE use case LIATO (Lage Impact Assistieve Technologie bij Ouderen).

Met het LIATO-project  onderzoekt AllThingsTalk hoe met onopvallende technologie in de woning de levenskwaliteit van zelfstandig wonende ouderen kan verhoogd worden. De focus hierbij ligt op communicatie en intuïtieve interfacetechnieken om de bewoner in zijn eigen woonomgeving te ondersteunen en zowel aan de alleenstaande oudere als de familie een gevoel te geven op een veilige manier te kunnen wonen. 

AllThingsTalk nv (ATT), een integrator voor Internet of Things (IoT) uit Gent en met een kantoor in Belgrado, begeleidt klanten in elke fase van het IoT innovatie proces met instrumenten om ideeën te toetsen en snel prototypes te bouwen, gebruik makend van de eigen AllThingsTalk Cloud om genetwerkte producten en diensten te ontwikkelen en te beheren.  De AllThingsTalk Cloud is een IoT platform dat momenteel kan ingezet worden om snel prototypes te bouwen, maar het is  eveneens in staat  om op grotere schaal diensten te beheren waarbij genetwerkte voorwerpen van diverse origine kunnen worden geïntegreerd.

Sprekers

Tom Casaer

Tom Casaer

CEO AllThingsTalk

Tom Casaer bouwde de voorbije 15 jaar ervaring op in de online software industrie bij oa Nervogrid en Microsoft. In 2014 richtte hij AllThingsTalk nv (ATT) op. Als integrator voor Internet of Things (IoT), begeleidt ATT klanten in elke fase van het IoT innovatie proces.

Programma

  • 17:00

    Ontvangst en registratie

  • 20:00

    Einde

Locatie

MIC Kortrijk

Etienne Sabbelaan 51
8500 Kortrijk

26 januari, 17:00

Vergeet niet te delen met anderen:

Registreer je