Wat?

Personal Informatics of Quantified Self, zijn tools waarmee we vandaag de dag informatie over onszelf verzamelen. Ze hebben als doel iemands gedrag in kaart te brengen. Een groot deel van deze tools heeft echter ook als doel ons gedrag te veranderen.

Tijdens deze MIConnect gaan we dieper in op hoe we beter bewust kunnen worden van een gezonde levensstijl door het gebruik van wearables, gebaseerd op Fogg’s Behavior Model en Grid.

Christel De Maeyer kan terugblikken op 25 jaar ervaring in Digital Media. Ze behaalde een Master degree in “Communication Science, New Media and Society in Europe” aan VUB – SMIT – Brussel, waar ze onderzoek deed naar het gebruik van wearables en gedragsverandering. In 2008 werd ze betrokken bij het “Persuasive Technology Lab” aan de Universiteit van Stanford. Ze werkte er aan “behavior design” met het team van Dr. BJ Fogg in het kader van “Peace Innovation and wearable tech” en raakte er terug in de ban van de volgende evolutie in het digitale tijdperk.   Christel is Researcher en lector bij de Arteveldehogeschool in Gent.  Christel werkte mee aan een recente Panorama-reportage op Canvas "Wordt gevolgd".

Wim Smets, gepassioneerd expeditieklimmer, is op moment recordhouder in het beklimmen van bergen hoger dan 8000 meter.  In totaal ondernam hij al zes expedities naar achtduizenders en bereikte hij vijf maal de top.  Hij is ook de derde Belg die de "Seven Summits" beklom (hoogste berg van elk continent).  Wim is ereburger van zijn gebortedorp Rumst voor het redden van een collega klimmer tijdens een expeditie, in uiterste omstandigheden.   Vanuit zijn klimervaringen toont hij ons het belang aan van het kennen van je eigen lichaam in de zone des doods (hoogte +8000m).

Wim studeerde TEW aan UFSIA en behaalde een MBA in de Vlerick Business School.  Hij is professioneel actief in de IT-sector als transformatiemanager.

Sprekers

Wim Smets

Wim Smets

Christel De Mayer

Christel De Maeyer

Programma

  • 17:00

    Ontvangst en registratie

  • 20:00

    Einde

Locatie

MIC Kortrijk

Etienne Sabbelaan 51
8500 Kortrijk

8 september, 17:00

Vergeet niet te delen met anderen:

Registreer je